Les òptiques de Castellar repartiran distintius entre les persones amb problemes de visió per «fer-se visibles»

És una adhesió a una campanya d'una entitat basca

NacióSabadell
27 de juny del 2020
Les xapes que es distribueixen
Les xapes que es distribueixen | Ajuntament de Castellar
Les òptiques de Castellar distribuiran distintius entre la població amb baixa visió o ceguesa per tal que es "facin visibles". Es tracten de xapes de la campanya "Tengo baja visión", una iniciativa de sensibilització impulsada per Begisare, una entitat d'Euskadi que dona suport a persones que pateixen retinosi -una malaltia ocular degenerativa que produeix una greu disminució de la capacitat visual-.

L'Ajuntament, amb la col·laboració de Retina Catalunya, ha fet arribar aquests distintius de solapa i està pensat per a tota aquella persona que consideri "important i necessari fer-se visible" com a persona amb baixa visió, independentment del grau de visió útil que tingui o de la patologia originària.

Una patologia que amb la crisi sanitària actual suposa una dificultat afegida, ja que els és més complicat mantenir el distanciament social o complir amb les normes d'aforament dels establiments i comerços.

La baixa visió és molt més freqüent que la ceguera, però també molt més desconeguda. Almenys un 2% de la població té baixa visió o és cega. Sovint aquestes persones es poden sentir incompreses i són mal interpretades per la ciutadania, que poden pensar que es comporten de manera estranya.