Cs avisa de la fallida de la prova pilot amb càmeres de seguretat a Can Deu

El consistori detalla que els delictes s'han reduït a la meitat i fora dels mesos de l'estat d'alarma, també

L'avís de càmeres de seguretat al barri de Can Deu
L'avís de càmeres de seguretat al barri de Can Deu | Ajuntament de Sabadell
27 de juny del 2020
Fa nou mesos que es va instal·lar la primera de les quatre càmeres de seguretat al barri de Can Deu. Era una prova pilot i que s'havia escollit aquest punt de la ciutat, perquè, com va dir l'alcaldessa Marta Farrés, era on s'havien detectat "més incidències". El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha assegurat que al barri "continuen patint" robatoris i incivisme. 

Ha concretat que aquests actes es produeixen "principalment a l'aparcament del carrer del  Bosc". Hernández ha assenyalat que "diversos veïns han denunciat, sense haver rebut resposta, el robatori del catalitzador dels seus cotxes o el trencament de retrovisors".

A més, ha continuat, "no han cessat els botellons en el pàrquing, amb música a gran volum fins a altes hores de la nit", cosa que no deixa descansar als veïns i les ampolles queden a la zona infantil i als camps de bàsquet i futbol.

El regidor de la formació taronja ha considerat que si "fins i tot hi ha veïns a Can Deu que pensen que les càmeres instal·lades no funcionen, alguna cosa no s'està fent bé". 

Rebaixa dels delictes 

Fonts municipals han precisat que els delictes a Can Deu s'han reduït, com a mínim, comparant l'arrencada d'enguany i la de l'any passat. Els mesos de gener i febrer de 2019 va haver-hi 5 i 13, respectivament, metre que el 2020 han estat de 3 i 6. És a dir, una rebaixa del 40 i el 53%.

De l'1 de gener al 31 de maig n'hi ha hagut 19, quan un any enrere se'n van registrar 38, encara que enguany ha afectat l'activació de l'estat d'alarma -des del passat 14 de març-. Tanmateix, les mateixes fonts han recalcat que els delictes contra el patrimoni han baixat de 29 a 15, gairebé un 50%.