El Parlament insta la Generalitat a evitar el «tancament» de l'oncologia pediàtrica del Taulí

Únicament ERC i JxCat han votat en contra de la proposta de resolució feta per PSC i els comuns

NacióSabadell
25 de juny del 2020
Actualitzat el 26 de juny a la 13:28h
L'Hospital Parc Taulí.
L'Hospital Parc Taulí. | Norma Vidal
El Parlament de Catalunya ha instat el Govern a evitar el "tancament" del servei de l'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí i la seva derivació cap a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Una proposta de resolució feta per PSC i Catalunya en Comú Podem i que ha comptat amb els vots favorables de Cs, la CUP i PP i els negatius dels dos partits a l'executiu català, ERC i Junts per Catalunya (JxCat). 

Un debat que ha tingut lloc a la Comissió de Salut i que el diputat i primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha afirmat que "es mantingui" el servei a Sabadell és "d’una gran importància. Caldrà continuar lluitant fins a revertir la decisió del CatSalut". 

Precisament, els socialistes locals, quan l'actual alcaldessa, Marta Farrés, era candidata l'alcaldia, van donar a conèixer el trasllat de l'oncologia pediàtrica al centre de la capital catalana a principis de 2019. Una mesura que va motivar una reacció de la comarca i d'entitats de la localitat, on es va organitzar una manifestació

Finalment, el CatSalut va modificar aquesta decisió inicial i va optar per derivar els casos més greus i es traslladarien oncòlegs de Barcelona a Sabadell per fer el seguiment dels casos en remissió.