Actuavallès continuarà gestionant el servei municipal Sabadell Sostre

Està orientat a persones en situació d’exclusió residencial

Redacció
28 de setembre del 2015
Actuavallès continuarà encarregant-se de la gestió del servei municipal Sabadell Sostre, d’atenció i seguiment a persones en situació d’exclusió residencial. La Junta de Govern Local ha adjudicat aquest matí el contracte administratiu que ho farà possible.

El contracte té una durada d’un any i un import de 52.700 euros. D’aquesta manera, es dóna continuïtat a un recurs destinat a persones sense sostre per tal de millorar la seva qualitat de vida i facilitar-los el procés d’integració comunitària i d’accés al món laboral. 

Sabadell Sostre compta amb un habitatge de titularitat municipal de 4-5 places 
residencials d’estada limitada. Els usuaris accedeixen per un temps determinat a un habitatge on se’ls acompanya en el seu procés de promoció personal i social.

El servei els dóna suport en el manteniment o rehabilitació d’hàbits personals i de convivència (cura personal, tractament sanitari, processos de vinculació amb la comunitat) i també en la recerca d’ocupació. Fonamentalment, s’adreça a persones que es troben en una situació vulnerable, però amb un pronòstic de promoció personal, mitjançant l’autonomia i la motivació. 

En aquest sentit, l’entrada a l’habitatge, l’estada en aquest i la sortida cap a altres recursos han de venir necessàriament marcades per un pla d’intervenció social, fet que fa imprescindible la coordinació, des de l’inici i durant tot el procés, amb els serveis socials bàsics municipals, que són els que determinen els possibles usuaris. 

Paral·lelament a l’atenció i seguiment dels residents de Sabadell Sostre, aquest recurs també dóna atenció a unes 40 persones que, tot i disposar d’un habitatge, requereixen un suport intensiu que els permeti millorar l’autonomia personal.