coronavirus

L’atenció social a les famílies del Vallès es dobla durant la pandèmia

Es destinaran 3.000 euros al pagament de casals d'estiu

per NacióSabadell , 25 de juny de 2020 a les 10:33 |
Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVOC
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els serveis socials del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) han doblat el nombre d’atencions durant la pandèmia. Si al gener aquest servei va atendre 2.683 famílies, una mica més de la meitat de forma presencial (1.649) i la resta via telefònica (1.034), al maig n’hi ha hagut 4.490, 4.426 de les quals per telèfon i 534 presencials.
 

També s'han doblat les ajudes d’urgència, passant de les 297 de principi d'any als 595 actuals. La consellera de Drets Socials i vicepresidenta de l'entitat supramunicipal, Miriam Casaramona, ha posat l'accent en la necessitat "de donar respostes socials, d’atenció, de suport emocional i d’acompanyament" i que ara "és el factor social el que es troba a l'UCI, i cal ara més que mai unir esforços i sinèrgies per tal de poder treballar per un futur millor”.

En aquest sentit, s'ha reforçat la distribució de lots, amb productes d’higiene i neteja, i incloent-hi mascaretes. També l’inici del projecte de reaprofitament alimentari a Mercavallès per tal d’evitar el malbaratament i fer possible la distribució de producte fresc, com és la fruita i verdura, als col·lectius més vulnerables. Així com, el suport i informació a la població en l’assessorament per a les sol·licituds de l’Ingrés Mínim Vital.


Un altre dels aspectes que ha contemplat el CCVOC és destinar 3.000 euros pel pagament de casals d’estiu i colònies per als infants acollits en família extensa, especialment per tal que les persones acollidores més grans puguin descansar després del confinament i puguin continuar assumint aquests acolliments. També s'han col·laborat amb 3.000 amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per fer possible casals d’estiu innovadors per a infants en situació de vulnerabilitat.

 

Participació