La revetlla tanca amb una vintena de contenidors cremats que afecten façanes i vehicles

La Policia Municipal registra gairebé un centenar d'incidències i deté tres menors

Revetlla de Dant Joan
Revetlla de Dant Joan | AA
NacióSabadell
24 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:45h
La revetlla de Sant Joan de la "nova normalitat" -concepte adoptat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez- s'ha tancat amb 24 contenidors afectats, 20 dels quals danyats i els quatre restants no n'han patit. A més, en alguns casos d'aquests incendis, han afectat vehicles, façanes d'edificis i cablejat. 

Entre algunes de les incidències registrades per la Policia Municipal de Sabadell: al carrer Turull han calcinat tres contenidors que han afectat dues façanes i també cablejat. Al carrer Amílcar Barca, tres arbres i un vehicle i als carrers Balmes, Estació i Enginyer Playà s'han cremat una filera i les flames han arribat fins a set vehicles i una façana. 

A més, la Policia Municipal ha detingut tres menors com a presumptes autors de crema d'aquestes unitats de mobiliari urbà, en aquest cas al carrer Archidona, i Fiscalia de Menors s'ha fet càrrec d'ells.

En total, el cos policial ha comptabilitzat 96 incidències durant aquestes darreres hores. A tot plegat, cal afegir tres incendis de matolls que han cremat uns 100 metres quadrats. 

Cinc denúncies per alcoholèmia

Una altra de les tasques dels agents sabadellencs la passada nit i matinada han estat els controls d'alcoholèmia, muntats des de les sis del matí i fins a les 8.45 hores. Han denunciat cinc persones, quatre de les quals en aquests punts i l'altre un motorista que han aturat a la carretera de Barcelona i que en un primer moment ha donat un resultat de 0,92 mg/l -taxa màxima permesa és de 0,25-.

Poc després, l'han traslladat a les dependències policials per un nou test i ha donat negatiu, perquè segons ha detallat la Policia, "per la seva incapacitat" de poder sotmetre's a l'anàlisi. 

Malgrat el context actual, encara en pandèmia pel coronavirus, el nombre d'incidències és pràcticament el mateix que fa un any i fins i tot, s'ha calcat la mateixa xifra de contenidors cremats a Sabadell. 

En l'àmbit del Vallès Occidental, els Bombers de la Generalitat han atès, entre les 20 hores de dimarts i les 8  d’aquest dimecres, 153 casos, sent l'àrea amb més servei de l'àrea metropolitana. En total, a tot Catalunya, han actuat en 709 llocs, una xifra que representa un 39,7% menys en relació a la revetlla de l'any passat, quan se'n van atendre 1.175. La majoria dels serveis han estat per atendre incendis en mobiliari urbà, vehicles i habitatges i no s'han registrat incidents importants.

D'altra banda, 142 persones han rebut assistència mèdica als hospitals i Centres d'Urgència d'Atenció Primària (CUAP) de tot el país, un descens del 42% respecte al 2019.