Aquesta és la notícia més llegida avui a NacióSabadell

Coincidint amb el tram final de la campanya de la renda demanen deixar de finançar la monarquia

La protesta a les portes de l'oficina d'Hisenda de Sabadell
La protesta a les portes de l'oficina d'Hisenda de Sabadell | Albert Hernàndez
23 de juny del 2020
El Consell per la República ha posat en marxa una campanya per denunciar les institucions monàrquiques i la judicial i ho farà amb la "desobediència fiscal", és a dir, que s'opti per "l'objecció fiscal" en la declaració de la renda d'enguany, tal com ha explicat una de les portaveus de l'organització de Sabadell, Montse Berbel. 

Al cap i a la fi, ha resumit, deixar de "finançar" aquesta "institució caduca, corrupta i antidemocràtica". Així ho han evidenciat aquest dimarts, amb una concentració a les portes de l'administració tributària de Sabadell.  

Berbel ha esclarit, "no és evadir impostos, sinó deixar que els nostres diners vagin a una altra causa". En aquest sentit, ha apuntat al Fons Republicà d'Acció Solidària (FRAS), impulsat des del Consell, que es destinarà a combatre el coronavirus. 
 

Demanen desobeir de forma fiscal, però sense evadir Foto: Albert Hernàndez


Tot i així, també ha indicat que pot anar a d'altres iniciatives o ONG. Berbel ha explicat que és un tràmit i és en aquella casella, en la qual "pots decidir la quantitat que et dedueixes". "És un acció testimonial, però efectiva" per evitar que aquests diners vagin "a la monarquia", ha afegit. 

Berbel, per ara, no ha fet cap estimació de la gent que s'hi pot acollir a la iniciativa, ja que queden uns dies de campanya de la renda. Tanmateix, ha recordat que hi ha una altra acció d'aquestes característiques, l'objecció militar i "al voltant d'un miler de persones", ha dit. La campanya, ha expressat, "es replicarà cada any a partir d'ara fins que no tinguem l'independència" i s'espera que en els propers dies s'organitzi arreu del territori català.