Què passarà amb les denúncies interposades per la Policia de Sabadell?

Depenent del grau, les sancions van dels 600 euros als 30.000

Un dels controls conjunts a la ciutat
Un dels controls conjunts a la ciutat | Dani Sánchez
23 de juny del 2020
Actualitzat el 24 de juny a les 12:53h
L'estat d'alarma ja és història. En aquests més de tres mesos, la Policia Municipal de Sabadell ha interposat 2.937 denúncies. Però, i ara? Què passarà amb aquestes gairebé 3.000 notificacions policials? 

El membre del Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sabadell (ICASBD), Miguel Sánchez, ha recordat quin és el procediment, "la policia presenta una denúncia, després s'ha d'obrir un expedient", perquè, finalment, es valori, "depenent del grau", ha puntualitzat, si s'ha de fer arribar la corresponent sanció. Sánchez ha recordat que aquestes van dels 600 euros als 30.000.

Ara bé, tal com ha subratllat, davant el "volum" que arribin a les delegacions del govern espanyol arreu de l'Estat -l'organisme encarregat de decidir els imports- ha obert la possibilitat que moltes quedin en un no res. En aquest sentit ha apuntat que s'opti per valorar "la gravetat i la reiteració". 

Sigui com sigui, des del passat 14 de març ha començat a córrer el cronòmetre, perquè, tal i com ha determinat, tenen un any per fer-la arribar al seu destinatari, perquè sinó hauran caducat.

Limitació de drets fonamentals 

Sánchez ha advertit que durant aquest període s'han establert "mesures restrictives" i que suposen la vulneració d'un "ventall de drets fonamentals" com ara, llibertat d'expressió, de vaga i de cult, entre d'altres, perquè "no es pot fer" amb l'estat d'alarma i per això, ha considerat que es troba "al límit, constitucionalment parlant".

Ha assegurat que a la Llei Orgànica de 1981 no fixa "en cap moment" que es puguin "restringir" drets, com tampoc "prorrogar-se". "La llei i la democràcia no casan", ha asseverat i en aquest sentit, ha suggerit fer "una revisió" d'aquesta normativa.