GRÀFICS La Policia de Sabadell interposa gairebé 3.000 denúncies durant l'estat d'alarma

El mes de juny es rebaixa considerablement amb 138

Un vehicle del cos policial
Un vehicle del cos policial | Albert Hernàndez
23 de juny del 2020
Actualitzat el 24 de juny a les 12:53h
Des de l'activació de l'estat d'alarma, el passat 14 de març, la Policia Municipal de Sabadell ha interposat 2.937 sancions relacionades amb mesures establertes per aquest mecanisme constitucional. D'aquestes, 138 durant el mes de juny i rebaixant així el nombre de denúncies els mesos anteriors

El progressiu desconfinament de la població, consolidant-se en aquest sisè mes de l'any amb la progressiva consolidació del pas de fases s'ha traduït en aquestes notificacions policials. De fet, en la darrera setmana no n'hi ha hagut cap i durant tot juny, dels 21 dies, 12, més de la meitat, no n'ha interposat cap. 
 
 
Una dinàmica que ja es va deixar entreveure quan es va obrir el mes, la Policia va informar que no havia interposat cap denúncia. Més del 95% es concentren la primera setmana, a partir del dia 9 només n'hi ha hagut dues. 

La mitjana d'aquest juny ha rebaixat la tendència dels darrers mesos, passant de 38 diàries a l'abril i 31 al maig a sis. Amb el tancament de carpeta d'aquest període, de mitjana a la ciutat, s'han interposat pràcticament 30 denúncies diàries.  

El nombre més elevat, al març

En relació al març, en els 18 dies d'aquesta situació excepcional, es van acumular 647 multes, cosa que va deixar una mitjana de 36 sancions diàries. Tot i ser, després de maig, el període amb una dada més baixa, és el mes amb el major nombre, els dies 22 i 21, amb 87 i 79, respectivament.
 
 
El segueix abril amb 72 i 70, els dies 11 i 10, respectivament. Precisament, durant aquest mes es van assolir la meitat de les notificacions policials, va ser el dia de Sant Jordi.