La iniciativa per recollir fons per la reobertura del cas Jubany obté gairebé 21.000 euros

La família ha contractat un especialista en criminologia que està analitzant proves pericials per aportar al document de petició

El crim d'Helena Jubany
El crim d'Helena Jubany | TV3
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:41h
La iniciativa, impulsada des de Sabadell -i durant el confinament-, per reobrir al cas de la bibliotecària Helena Jubany, assassinada el 2001, que consistia en recollir fons per afrontar el cost judicial ha tancat amb 20.815 euros. "Ha desbordat totes les previsions", ha expressat la portaveu del Manifest Sabadellenc, Maria Argudo. 

"La família està encantada amb aquesta onada de solidaritat" i ha celebrat aquesta resposta de la gent "per exigir justícia". En aquest sentit, ha destacat que ja no és "només família, també totes aquestes persones" que ho reclamen. Tal com ha precisat, han participat 795 persones. 

Proves de cara a la reobertura

En una entrevista a NacióSabadell el germà de l'Helena, Joan Jubany, assegurava que hi ha "nous detalls prou sòlids" per aconseguir la reobertura del cas. En aquest sentit, Argudo ha confirmat que n'han arribat i ha recordat, el que ja va manifestar en una entrevista aquesta casa: "Gent que ha perdut la por"

A més, ha afegit que amb els recursos recollits s'ha pogut contractar un "especialista en criminologia" i que està valorant "proves pericials que s'aportaran". La maquinària, ha explicat, ja s'ha engegat i el document ja s'està redactant per lliurar als jutjats. 

Argudo ha afirmat que la tasca de la iniciativa no s'acaba aquí i que farà "acompanyament fins al final". "Si es reobre, fantàstic. Estarem al costat de la família" i si no és així, "farem el que calgui". Així mateix, ha afegit, que la voluntat és que el cas Jubany serveixi "d'exemple" i per fer "pedagogia" sobre un feminicidi.

Tot plegat, té origen en el programa Crims de TV3 que va repassar, el dilluns 23 de març, el cas de Jubany. Un succés pel qual no hi ha culpable o culpables i, tal com va subratllar, el 7 d'octubre de 2025 prescriurà.

L'espai de la televisió catalana de fa unes setmanes. El podeu recuperar aquí: