Suspeses les fogueres i precintades les barbacoes per Sant Joan

Una desena de patrulles policials vigilaran la ciutat durant la revetlla

Una foguera de Sant Joan a Granollers
Una foguera de Sant Joan a Granollers
NacióSabadell
19 de juny del 2020
Actualitzat el 20 de juny a les 9:49h
L'Ajuntament de Sabadell ha anunciat que de cara a la revetlla de Sant Joan ha suspès les fogueres i ha precintat les barbacoes de Sant Julià i Can Jonqueres. Ha reclamant responsabilitat la ciutadania i que opti per unes celebracions amb grups reduïts de persones, així com amb la manipulació de pirotècnia.

També s'ha recordat l'obligatorietat de l'ús de mascareta i que la neteja de mans es faci amb sabó i aigua, ja que el gel hidroalcohòlic és inflamable. 

De cara aquesta festivitat s’activarà, en fase de prealerta, el Pla de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) que comporta la Comunicació al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i als membres del comitè d’emergències o responsables municipals que es determinin, així com el seguiment i valoració de les situacions i l’adopció de les mesures preventives adients per minimitzar riscos.

Una altra de les activitats obligades el 22 de juny és l'arribada de la Flama del Canigó, que enguany no es durà a terme. En el seu lloc s'ha preparat una taula rodona per parlar d'aquesta tradició des de perspectives diferents, amb la participació del regidor de Cultura, Carles de la Rosa; el coordinador de l’Inventari del patrimoni immaterial del Vallès–Fundació Bosch i Cardellach, Josep Alavedra; de la Unió Excursionista de Sabadell, Eduard Malversí i de la Federació Sabadell Cultura, Jaume Manyosa. Tot plegat, sota la coordinació de la presidenta d'Òmnium, Teresa Mira.

Operatiu policial

Deu patrulles de la Policia Municipal recorreran la ciutat, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i els Bombers. L’ADF ha previst un vehicle camió en la seva base a part de tres lleugers i més d’una vintena d’efectius, que actuaran en coordinació amb el cos policial i Bombers. A tot afegirà, si fos necessari, els voluntaris de Protecció Civil.