Wad-Ras amplia les sortides de Forcadell a cinc dies a la setmana durant 12 hores

L'expresidenta del Parlament s'ha traslladat a Barcelona des del centre penitenciari de Mas d'Enric

Carme Forcadell, en una de les sortides programades de la presó Mas d'Enric del Catllar
Carme Forcadell, en una de les sortides programades de la presó Mas d'Enric del Catllar | ACN
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:19h
La junta de tractament de la presó de Wad-Ras, a Barcelona, ha acordat que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell pugui sortir 5 dies a la setmana durant 12 hores per fer voluntariat en aplicació de l'article 100.2, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Aquest 100.2 substitueix el dissenyat per la presó de Mas d'Enric, al Catllar, que establia sortides tres dies. S'amplia a cinc perquè l'anterior previsió és impossible de complir després del trasllat de Forcadell a Barcelona, apunten des del Departament de Justícia.

L'expresidenta del Parlament va ser traslladada a principis de setmana per ser més a prop de la seva família, que resideix a Sabadell. Forcadell ja havia estat reclosa a Alcalá-Meco (Madrid) i també a la presó Puig de les Basses de Figueres -amb Dolors Bassa, en el primer tram de la seva reclusió en centres penitenciaris de Catalunya-, però havia passat la major part de l'empresonament al centre del Catllar, on va demanar el primer trasllat per ser més a prop de la seva mare. En aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, Forcadell sortia de la presó per prestar serveis en una fundació que tracta amb menors no acompanyats. La crisi del coronavirus va frustrar aquestes sortides.

El nou canvi d'ubicació -a Wad-Ras- l'apropa a Sabadell, on residia des de feia anys, abans de ser empresonada pels fets d'octubre del 2017. En l'última entrevista concedida a aquest diari -feta físicament a la presó de Mas d'Enric i publicada el 8 de març, just abans que es decretés l'estat d'alarma per la pandèmia-, Forcadell relatava que podia veure puntualment la mare i que les sortides que feia per exercir el voluntariat li permetien connetcar amb la seva experiència professional com a educadora. Abans de ser presidenta del Parlament i presidir l'ANC, Forcadell treballava en l'àmbit educatiu, en aules d'acollida.

Forcadell suma 816 dies d'empresonament. Condemnada a 11 anys i mig per sedició pel Tribunal Suprem, l'expresidenta del Parlament tenia l'aval penitenciari per abandonar tres dies a la setmana la presó per fer tasques de voluntariat. Forcadell tornava a dormir a Mas d'Enric després de completar la jornada. La crisi sanitària va fer que aquestes sortides quedessin limitades.


​​
​​
​​