Buch exigirà l'expulsió «immediata» dels agents en la presumpta agressió racista del sabadellenc

Ho farà quan hi hagi un dictamen judicial, ara en fase d'investigació en un jutjat de Manresa

El president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament.
El president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament. | Parlament
Joan Serra Carné / Oriol March
17 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:14h
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest dimecres al Parlament, en resposta a la diputada Maria Sirvent, de la CUP, que exigirà l'expulsió "immediata" dels Mossos d'Esquadra de tots aquells agents -ja siguin autors o encobridors- que la justícia determini com a implicats en els fets racistes al Bages de fa un any i mig, on un veí de Sabadell va denunciar tracte discriminatori per part de sis agents.

Ha apuntat que només ha tingut coneixement del cas després que la família de l'agredit aportés l'àudio davant del jutjat de Manresa, i ha justificat que no s'hagin pres decisions definitives perquè la justícia encara no ha sentenciat sobre qui són els autors i els encobridors. Buch, davant les crítiques de Sirvent -que ha acusat els Mossos d'actuar amb "racisme institucional"-, ha insistit que l'àudio fet públic el "repugna". 

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el titular d'Interior han avançat que prendran les decisions "més radicals" en relació aquest cas de racisme als Mossos d'Esquadra quan disposin de tota la informació judicial. L'agressió xenòfoba de sis agents a un jove de Sant Feliu Sasserra -ara en fase d'investigació- ha centrat la sessió de control a la cambra catalana. I tant Torra com Buch han volgut transmetre que s'actuarà amb la màxima contundència.

Torra, que s'ha referit al cas en primera instància, ha defensat que tant el conseller d'Interior com el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, han mostrat el seu "rebuig" més enèrgic a qualsevol "actitud racista". Els agents, de forma provisional, han canviat de destí. "Esperarem a tenir la sentència del jutge per prendre les decisions més radicals i més extremes", ha insistit en la sessió de control al Parlament.