Rebuig a la programació d'un autocinema a l'aparcament de l'OAR Gràcia

Una quinzena d'entitats firmen un document contrari i avisen que és un activitat "excloent"

Un autocine
Un autocine
NacióSabadell
17 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:32h
Una quinzena d'entitats de Sabadell, entre les que es troben Fridays for Future, Moviment Veïnal Sud, Camí Escolar Sabadell i Agrupació de Veïns de Gràcia, entre d'altres, han mostrat el seu rebuig a l'autocinema que l'Ajuntament ha programat per al mes de juliol de cara a les activitats culturals d'aquest estiu. 

Han considerat que la iniciativa és "excloent", perquè només està pensada per a famílies que tenen vehicle, "molts veïns i moltes veïnes de la nostra ciutat no disposen d'un cotxe propi", han remarcat.

Però no només han criticat la proposta per aquesta vessant, també ho han fet pel foment de l'ús del vehicle privat i l'increment que suposa de l'emissió de gasos contaminants. A més, han continuat, "contradiu els mateixos principis de lluita contra l'emergència climàtica que va aprovar el propi Ajuntament a principis de l'any". 

"Animem a treballar en alternatives més justes pels veïns de Sabadell i pel medi ambient", han subscrit. Al parer de les entitats, hi ha iniciatives "inclusives i sostenibles", com el cinema a la fresca, que es pot programar en espais oberts per mantenir distàncies entre famílies, i ha suggerit el Parc Central del Vallès o les places dels barris com a idees. 


​​
​​
​​