via pública

La transformació del mercat de Campoamor comença pel seu entorn

Els fons europeus per a l'equipament comercial es destinen, entre d'altres coses, a fer un espai verd d'11.000 metres quadrats

Els terrenys on es construirà el parc | Albert Hernàndez
per Albert Hernàndez, Sabadell | 16 de juny de 2020 a les 18:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La renovació que ha d'experimentar el mercat de Campoamor ha començat per transformar el seu voltant. S'actuarà en tres àmbits: reordenar l'aparcament en superfície, no només a la zona de l'equipament, també la del CAP Campoamor; l'ampliació de més places al carrer Diego de Almagro i la creació d'un nou espai verd, ubicat entre els carrers dels Reis Catòlics, de Josep Comas i de Concha Espina.

Aquest parc seran 11.000 metres quadrats, on predominarà la vegetació i hi haurà espai per a jocs infantils i zones de descans i lleure. "Una àrea verda, en una zona amb molta densitat de població i edificis. Evitem que es construeixin les dues torres que hi havia previstes", ha afirmat l'alcaldessa, Marta Farrés, recordant que serà un punt on coincideixen els barris d'Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. 

 

L'esborrany del futur espai verd Foto: Ajuntament de Sabadell


Aquest espai, propietat de l'Incasòl, gràcies a un conveni passarà a ser municipal i que l'Ajuntament de Sabadell haurà de cedir-ne "un o uns altres", ha indicat Farrés com a contraprestació. El projecte, del qual només s'executarà per ara l'espai verd i la millora de l'entorn del CAP, tindrà un cost d'1,9 milions d'euros, la meitat dels quals estarà subvencionat pel fons europeus FEDER. 

 


De fet, tal com ha explicat l'alcaldessa, aquesta cessió de l'organisme de la Generalitat permetrà que es pugui accedir aquesta ajuda europea, prevista per al mercat, per dur a terme aquesta transformació. Tot i així, per complir amb les condicions que suposa caldrà que a finals de 2022 estigui l'obra acabada.

Farrés ha posat l'accent que aquest projecte va en la línia de "dignificar els barris" i aquests treballs es poden complementar amb el que acabi sent el mercat de Campoamor, ja sigui un centre d'arts escèniques, o això combinat amb activitat comercial o habitatges, és a dir, "amb qualsevol peça que acabi sent queda molt ben integrada", ha remarcat. 

 

Participació