Cerdanyola prohibeix la instal·lació de casetes de venda de petards

La mesura busca evitar aglomeracions i cues de clients

Petards de la botiga 'Petards 4x4' de Sabadell.
Petards de la botiga 'Petards 4x4' de Sabadell. | Juanma Peláez
NacióSabadell
16 de juny del 2020
Cerdanyola del Vallès ha prohibit la instal·lació de casetes de venda de petards a la via pública. Una mesura que s'ha pres per evitar aglomeracions i cues de gent comprant pirotècnia de cara a la revetlla de Sant Joan. 

El segon tinent d'alcalde, Victor Francos, ha explicat que s'ha pres la decisió "d'acord amb les recomanacions de la Generalitat i de Protecció Civil", que conviden a celebrar un Sant Joan "a casa, sense massa presència al carrer i evitant aglomeracions". També ha recordat que s'ha suspès la revetlla popular per "evitar els àmbits més clars de contagi". 

El sector pirotècnic afronta aquesta festivitat amb optimisme i preveient que assolirà el 75% de les vendes d'anys anteriors. Conscient que el format serà més petit, aposta pels petards de baixa intensitat, que poden llançar-se al jardí de casa i que són més adequats pel moment actual. Entre aquests, s'hi troben les clàssiques bengales, les bateries i les fonts de colors. Alhora, demana fugir de les compres de darrera hora i proposa fer comandes per internet i recollir-les a l'establiment.