L'Ajuntament contempla denunciar les «acusacions infundades» d'ERC al tresorer pel fraccionament d'Smatsa

El portaveu dels republicans recorda que el "focus" són 2,5 milions d'euros

Imatge d'arxiu de la celebració d'un ple
Imatge d'arxiu de la celebració d'un ple | Juanma Peláez
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:49h
El passat divendres, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció anunciava que estudiava portar el fraccionament del deute d'Smatsa, dels anys 2015 i 2016, als tribunals per la possibilitat que existeixi tracte de favor i prevaricació. Aquest dilluns, ha estat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, qui ha anunciat que seria el consistori el que s'ha reservat el dret de fer el mateix per les "acusacions infundades" d'ERC contra el tresorer municipal.

Gibert ha explicat que aquest càrrec, desenvolupat de forma interina des de principis d'any, ha demanat un "emparament" a l'administració davant les "acusacions infundades" de la formació, en referència a que com és testimoni de la peça 28 del cas Mercuri, que investiga la concessió del contracte de residus a l'empresa, "hauria d'abstenir-se, en cas contrari, seria causa de recusació", reblaven els republicans la setmana passada. 

El tinent d'alcaldessa ha assegurat que aquest dilluns, durant la celebració de la Junta de Govern Local, s'ha instat ERC a demanar perdó, perquè les afirmacions manifestades "s'han demostrat falses", ja que, tal com ha recordat, la inhibició figura dins l'expedient del fraccionament. Però, segons ha dit, "no s'ha pronunciat" al respecte d'aquesta disculpa i espera que arribi "el més aviat possible" i si no és així es planteja anar als tribunals "per restablir el seu honor". 

També ha detallat que l'actual tresorer ha decidit plegar i a partir de l'1 de juliol haurà d'haver-hi algú en aquest lloc, per això es buscarà "una alternativa" dins la casa, tot i que en el procés de selecció endegat no hi va haver cap candidatura. Abans de desenvolupar aquest càrrec el tresorer temporal era cap de Serveis Econòmics al consistori.

El "focus" en els 2,5 milions d'euros 

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha remarcat que el "focus" d'aquest afer són els 2,5 milions d'euros que "ara no són a les arques municipals i que podríem destinar a un pla d'ajuts a autònoms, als comerços perquè mantinguin els treballadors, pacificar carrers o l'alberg social". 

A més, ha apuntat que "reclamem que es publiquin les liquidacions dels anys pendents, i que, si són a favor de la ciutat, l'empresa pagui els diners manllevats, que podrien ser molts milions d'euros". Uns recursos, ha insistit, que es podrien "destinar a ajudar la nostra gent", recalcant que es tracten de diners "nostres perquè una empresa privada ha cobrat per serveis no realitzats durant tots aquests anys en què hem pogut demostrar-ho". I ha finalitzat, "malauradament, mai podrem saber si això també havia passat durant l'etapa socialista anterior".