VÍDEO Un veí de Sabadell entre els detinguts d'un grup criminal que pretenia enviar 100.000 pastilles a Eivissa

És un dels cinc detinguts i també han trobat marihuana, haixix , ketamina i cristall

1200_1575391598Detingut_a_Barcelon
1200_1575391598Detingut_a_Barcelon | Mossos d'Esquadra
NacióSabadell
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:56h

La Guàrdia Civil i la policia espanyola han desarticulat a la demarcació de Barcelona un grup criminal dedicat al tràfic internacional de droga. En l'operatiu, que s'ha resolt amb cinc detinguts, els agents han intervingut 100.000 pastilles d'èxtasi preparades per enviar a Eivissa, 160 quilos de marihuana, 71 quilograms d'haixix, un de ketamina i sis de cristall.

Els arrestats són veïns de Badalona, Sabadell i el Pla del Penedès, i estan acusats de delictes de pertinença a organització criminal i de tràfic de drogues. El grup estava perfectament jerarquitzat, amb un cap controlant tots els operatius, un segon comandament seleccionant els llocs de venda i tres persones transportant la droga al doble fons de vehicles.

L'arrest culmina una investigació iniciada al març, quan la policia va tenir sospites que a una nau industrial de Sabadell s'hi feien activitats relacionades amb el narcotràfic. En paral·lel, la policia espanyola va investigar una persona relacionada amb el tràfic de drogues amagades al doble fons de vehicles.

Fruit dels primers resultats de les investigacions, la Guàrdia Civil i la policia espanyola van crear un grup conjunt amb agents de l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Unitat de la Policia Judicial de Catalunya de la Guardia Civil, de l'Equip contra el Crim Organitzat de les Illes Balears i del Grup d'Estupefaents de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de Barcelona de la policia espanyola.

Els agents van comprovar com el grup, establert a Barcelona, estava perfectament jerarquitzat, amb un màxim responsable encarregat de distribuir les funcions a la resta de l'equip i d'administrar els diners. Sota el cap, hi havia una persona responsable de seleccionar els llocs on es feien els intercanvis de droga i diners. La resta de la banda s'encarregava del transport de les substàncies amagades en el doble fons de vehicles.

Tres fases d'investigació

La investigació policial durant aquests mesos s'ha desenvolupat en tres fases. En primer lloc, el 18 de maig, la policia va requisar a la Jonquera 150 quilograms de marihuana amagats en un camió quan el vehicle intentava creuar la frontera a França en direcció Alemanya. Allà van detenir els dos ocupants del camió.

Més tard, el 5 de juny, la policia va arrestar el cap de l'organització i la seva ma dreta, després que lloguessin un traster a Barberà per guardar-hi 10 quilograms de marihuana, 71 d'haixix, 52 d'èxtasis -100.000 pastilles-, 6 de cristall i un de ketamina en pols.

Finalment, el 6 de juny, els agents van escorcollar els domicilis del responsable de l'organització i de la seva mà dreta, on van intervenir 150.000 euros, quatre cotxes de gamma alta i una pistola amb el número de sèrie esborrat. Durant aquestes intervencions van detenir el cinquè integrant del grup.