Carme Forcadell: «Era un plebiscit i ha guanyat el Sí»

La número 2 de Junts pel Sí remarca que les eleccions es el referèndum que Madrid no va deixar fer el 9-N | La negociació obligada a la CUP s’obre també a Catalunya Sí que es Pot

Redacció
28 de setembre del 2015
Actualitzat a les 0:49h
Carme Forcadell, en la votació del 27-S a Sabadell
Carme Forcadell, en la votació del 27-S a Sabadell | Juanma Peláez

Carme Forcadell, en la votació del 27-S a Sabadell. Foto: Juanma Peláez

 
La número 2 de Junts pel Sí i expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, referma que les eleccions del 27 de setembre han tingut caràcter plebiscitari, tot i l’oposició a entendre-ho així de les forces unionistes. Forcadell ho ha dit en una entrevista a TV3, en què assegura que la mà estesa a negociar amb la CUP ja hi era molt abans d’obrir les urnes, i amplia l’oferta a Catalunya Sí que es Pot i a qualsevol força que es vulgui sumar al projecte sobiranista.
 
L’exlíder de l’ANC fa una valoració positiva dels resultats i l’alta participació, que han permès que per primer cop en la història al Parlament hi hagi una majoria independentista. “També tenim un increment de vots respecte el 9-N, amb una mobilització que ens agradaria haver impulsat en un referèndum, i que ara hem fet possible”, ha destacat.
 
Forcadell reconeix que caldrà pactar amb la CUP, un pas, però, que ja es contemplava, diu, per tirar endavant el procés. “Al marge dels resultats hauríem negociat amb la CUP, però també amb Catalunya Sí que es Pot i amb tothom que estigui per tirar endavant aquest país”, ha assegurat.
 
En aquest sentit defensa que “el plebiscit de les eleccions és molt clar”, i ho demostren, diu, l’interès internacional que ha despertat i el fet que “mai tants líders espanyols han vingut a fer campanya” a Catalunya.
 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S