Castellar combat el «botellón» després de detectar sis convocatòries en un cap de setmana

Es van celebrar per diversos punts de la ciutat, un dels quals amb més de 100 participants

NacióSabadell
13 de juny del 2020
L'Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa una campanya d'inspecció i control als establiments d'alimentació i supermercats, per garantir que compleixen amb la prohibició de venda de begudes alcohòliques a menors. L'acció arriba després que el cap de setmana passat la població fos escenari de sis convocatòries de botellón en diversos punts de la ciutat, un dels quals va aplegar més d'un centenar de persones.

L'alcalde del municipi, Ignasi Giménez, va difondre un vídeo a través de les xarxes socials, en què reclamava als joves "responsabilitat" per evitar rebrots. Aquest cap de setmana s'intensificarà la presència de la Policia Local en els punts on solen desenvolupar-se aquesta mena d'activitats.

A banda de la campanya als comerços i de les tasques de vigilància que durà a terme la Policia Local, l'Ajuntament de Castellar del Vallès, ha fet arribar una carta als supermercats i botigues d'alimentació recordant que existeix la Llei de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència. L'escrit adverteix que incomplir aquesta normativa pot comportar sancions d'entre 3.000 i 15.000 euros.

Divendres passat aquest municipi va ser escenari de sis convocatòries de botellón, el més nombrós dels quals va ser el que va fer-se al Parc de Colobrers i que va reunir un centenar de joves. Giménez admetia que la població té "un problema greu amb el 'botellón'" i va detallar que després de reunir-se al Parc de Colobrers, diversos grups de joves van desplaçar-se a d'altres punts de la localitat com les places Miranda, Catalunya, Europa, Fàbrica Nova i a la zona de l'Skate Park.



"Entenc que pugueu tenir moltes ganes de trobar-vos, que tingueu moltes ganes de festa, que n'estigueu tips del confinament i les restriccions. Però esteu posant en risc no només la vostra salut, sinó la de tota la resta. Sigueu responsables. Això no és cap broma", va advertir el batlle.