Sabadell Lliure de Corrupció estudia denunciar el fraccionament del deute d'Smatsa

L'alcaldessa garanteix que no "hi ha intromissió política" en aquest procediment

Les instal·lacions de la concessionària
Les instal·lacions de la concessionària | Albert Hernàndez
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:19h
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció està estudiant portar a la justícia el fraccionament del deute d'Smatsa amb l'Ajuntament per "un possible tracte de favor i de malversació de diner públic". Ho considera així perquè la concessionària de la neteja viària i recollida de residus no té "garanties econòmiques" i malgrat tot, el consistori ha acceptat aquestes divisions del pagament. 

D'aquesta manera, se suma a la intenció d'ERC de dur-ho al contenciós-administratiu. La plataforma, a més, ha apuntat que la petició d'aquesta partició només es pot fer en un ocasió -ho va fer al gener i també el passat mes de maig-. Ha recordat que Smatsa el març de 2019 i el mes de gener d'enguany va demanar-ho i se li va denegar per "manca de compliment dels avals legalment establerts i per no haver acomplert el pagament del deute durant la tramitació de l’expedient". 

Tal com ha assenyalat, l'aprovació d'aquest decret suposa la "corroboració" de "la inexistència per part d'Smatsa de béns i de drets susceptibles de ser aportats com a garantia". "Una constatació que reforça una de les línies d’investigació" de la peça 28 del cas Mercuri, que precisament tracta les suposades irregularitats en l'adjudicació del contracte a la companyia el 2012. 

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha manifestat, en declaracions a NacióSabadell, que "no em preocupa gens ni mica" que el cas acabi als jutjats, perquè "hi ha informes tècnics" i ha reblat que "no hi ha hagut intromissió política". Farrés ha dit que "si es compleix es dona, si no, doncs, no es dona".