Castellarnau i Can Llong recorden també la seva mobilització per fer possible la licitació de l'Escola Virolet

Repliquen a ERC per adjudicar-se "la paternitat" de les gestions i el final dels barracons

El centre educatiu d'infantil i primària
El centre educatiu d'infantil i primària | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:54h
Aquest dimecres es coneixia que el Departament d’Educació havia licitat la construcció de l’Escola Virolet, al barri de Can Llong, amb un pressupost de 5,9 milions d'euros i una durada d'execució d'un any i nou mesos. Una llarga demanda de la ciutat i del barri en particular i que la Unió Veïnal de Can Long i Castellarnau ha reivindicat el seu paper. 

En un comunicat l'entitat ha recordat que durant anys famílies, professorat i veïns han protagonitzat "grans movilitzacions" com ara les manifestacions del mesos de març, que va acabar interrompent la sessió del ple, i a l'abril de 2019

Aquest anunci d'Educació està "lligat per complet" a les accions de protesta d'aquests col·lectius i han subratllat que ha estat "llarg". Han carregat contra "l'ús oportunista" d'ERC d'aquesta licitació, en referència a que els republicans s'havien reivindicat per "desencallar" la situació en el mandat anterior, quan van governar juntament amb Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell i Guanyem. 

L'organització veïnal ha rebutjat "la paternitat de les gestions i la solució del problema dels barracons de l'Escola Virolet" que, al seu parer, s'ha atribuït la formació i ha apuntat que el que va ser tinent d'alcalde i responsable d'Educació, Joan Berlanga, "va canalitzar el que ara s'ha materialitzat".