VÍDEO Més de 200 bicicletes demanen més espai davant el «confinament» del vehicle

Nova acció per reclamar polítiques encaminades a la bicicleta i prioritat al vianant

Les bicicletes han demanat tenir més protagonisme a la ciutat
Les bicicletes han demanat tenir més protagonisme a la ciutat | Albert Hernàndez
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:35h

"Què passa, què passa? Que contaminem massa". L'eslògan que es va convertir en un himne amb la proliferació del moviment Fridays For Future, s'ha tornat a sentir aquest dijous a la plaça Sant Roc. I ho han fet més de 200 veus, muntades sobre una bicicleta, que han envaït l'espai i s'han plantat a les portes de l'Ajuntament de Sabadell.

Una mobilització que ha sortit de la plaça de la Creu de Barberà, amb una mica més d'un centenar i que camí cap al cèntric emplaçament s'ha anat fent més gran la cua de ciclistes. Han anat tallant el trànsit a cop de pedal, la carretera de Barcelona, Gran Via i Rambla, entre d'altres carrers. 
 

Les bicicletes han demanat tenir més protagonisme a la ciutat Foto: Albert Hernàndez

Un agent talla al pas dels ciclistes per la Gran Via Foto: Albert Hernàndez


Ja a la plaça Sant Roc han començat a fer voltes al voltant de l'edifici i finalment han fet sonar els timbres. Es tracta d'una acció més que s'ha dut a terme a la ciutat durant l'estat d'alarma, després del tall de l'Eix Macià i les pintades per diversos punts del municipi de figures de vianants i bicicletes.

Tot plegat, per reclamar més polítiques de mobilitat perquè aprofitin per "confinar" el vehicle privat, que durant els darrers mesos ha estat pràcticament desaparegut en detriment d'aquestes dues rodes. 
 

La plaça Sant Roc, plena de bicicletes Foto: Albert Hernàndez

La foto de família de la protesta a les portes de l'Ajuntament Foto: Albert Hernàndez


La protesta pretén pressionar perquè urgeixi un "pla de xoc" per convertir les calçades en via prioritari per a vianants i bicicletes a tots els carrers i accessos a la ciutat. A més, també reclamen aplicar mesures d'urgència en el transport públic, la conversió del carril esquerre en carril bus a totes les vies d'accés a les grans ciutats i garantir el finançament del sistema en la situació actual. 


​​
​​
​​