Sabadell programa un autocinema a l'aparcament de l'OAR Gràcia per aquest estiu

A partir del 2 de juliol es dona el tret de sortida a una agenda d'activitats repartides per tres punts de la ciutat

Un autocine
Un autocine
11 de juny del 2020
Actualitzat el 12 de juny a les 16:14h
El coronavirus ha obligat a cancel·lar la majoria dels espectacles culturals per aquest estiu. No obstant això, l'Ajuntament de Sabadell ha elaborat una agenda alternativa -la majoria d'activitats gratuïtes- per als mesos de juliol i agost, en què destaca un autocimena que es farà els dissabtes a l'aparcament de l'OAR Gràcia.

El regidor de Cultura, Carlos de la Rosa, no ha concretat la quantitat de vehicles que hi haurà, però ha garantit que n'hi haurà més d'un centenar. De totes maneres, s'està estudiant amb Policia Municipal per un tema de control d'accessos i d'aforament. De la Rosa ha detallat que es faran quatre sessions amb títols com Grease i algun del Festival de Cinema de Terror, que enguany es va haver d'ajornar. 

L'agenda arrenca el 2 de juliol 

El tret de sortida d'aquesta agenda serà 2 de juliol, a les 22 hores, al pati de Ca l’Estruch, amb un concert dels solistes del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, acompanyats per músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Precisament, aquest espai, juntament amb l'equipament esportiu de Gràcia i el pati del Casal Pere Quart seran per on desplegaran totes les cites estiuenques de dijous a diumenge.

Els dijous, a l'Estruch, es farà cinema a la fresca amb films com Wim Wenders, Yuli i selecció dels millors curtmetratges del MECAL (Festival Internacional de Curtmetratges i cinema d’animació de Barcelona). Una iniciativa que substituirà l'actual que es feia pels barris, segons ha puntualitzat el regidor, per un tema de control d'aforament.

Al mateix pati, els diumenges de juliol, a les 20 hores, hi haurà concerts protagonitzats per la Banda de Música de Sabadell, la Jove Orquestra Simfònica del Vallès i el musical Quedem! dirigit per Adrià Aguilera i protagonitzat per sis veus femenines.
 
Els divendres, al Casal Pere Quart. A partir de les 19 hores arrencarà amb el clown Marcel Gros amb La gran aventura; seguirà Sergi Buka, que presentarà Magikíssim; Industrial Teatrera portarà Nàufrags; Festuc Teatre portarà La mongetera màgica i finalment, Pep López presentarà Conter per minuts. Seran espectacles de pagament i el 10% d’entrades es destinarà a programes socials amb els quals ja col·labora LaSala.

De la Rosa ha assenyalat que aquest programa d'estiu servirà "d'assaig" de cara a la Festa Major que, tal com ha dit, "tindrà un format innovador", exigit per les condicions marcades per les autoritats sanitàries. 


​​
​​
​​