El nou Parlament comptarà amb quatre diputats sabadellencs

Es tracta de Carme Forcadell (número 2 de JxSí), Joan García i Laura Vílchez (números 11 i 16 de Ciutadans), i Pol Gibert (número 9 del PSC)

Redacció
27 de setembre del 2015
Actualitzat el 28 de setembre a la 1:29h
Les eleccions al Parlament de Catalunya seran el 27 de setembre.
Les eleccions al Parlament de Catalunya seran el 27 de setembre. | Parlament
Els resultats electorals d'aquest diumenge suposen l'entrada en el Parlament de quatre sabadellencs. Es tracta de Carme Forcadell, número 2 de Junts pel Sí i expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el portaveu municipal de Ciutadans, Joan García i Laura Vílchez (que anaven en els números 11 i 16 per Barcelona), i el primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, Pol Gibert. 
 

Carme Forcadell, emeten el seu vot el 27-S Foto: Juanma Peláez


Carme Forcadell és la sabadellenca més popular dels que esdevindran diputats al Parlament després dels resultats de la jornada d'aquest diumenge. La sabadellenca, que va ser regidora d'ERC a l'Ajuntament de la ciutat entre 2003 i 2007, s'ha convertit en els darrers anys en un puntals imprescindible per a l'independentisme. Ara haurà de seguir treballant des de la càmera catalana per fer possible el procés. 
 

El cap de llista de Ciutadans, Joan García, en el moment de votar. Foto: Norma Vidal


Els resultats obtinguts per Ciutadans han superat totes les expectatives previstes. La formació taronja ha esdevingut la segona força al Parlament amb 25 representants, dos dels quals seran sabadellencs. Es tracta del portaveu municipal Joan García (número 11), i Laura Vilchez, número 16 de la llista i que després de quedar-se fora en les eleccions municipals (anava de 4), ara ha aconseguit un lloc a la càmera catalana.

Cal destacar que per poder assumir aquest repte, Joan García haurà de deixar el seu càrrec a l'Ajuntament de Sabadell. D'acord amb els estatuts de la formació té un marge d'un any per fer-ho. 
 

Pol, Gibert, número 9 a la llista del PSC a Barcelona i president de la JSC. Foto: Cedida


El quart sabadellenc que entrarà a formar part del Parlament serà el jove Pol Gibert, número 9 del PSC. Es tracta del primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya i que va coordinar la campanya de les primàries de Marta Farrés a la ciutat. Té 28 anys i és diplomat en Ciències Empresarials i Màster en Relacions Internacionals i Gestió Política.