La UAB marca els dies 27 i 28 d'octubre per escollir nou rectorat

Es manté l'elecció per via electrònica, la primera vegada que així es farà

Les icòniques  columnes de la UAB
Les icòniques columnes de la UAB | UAB
NacióSabadell
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:57h
El consell de govern de la Universitat Autònoma de Barceiona (UAB) ha marcat celebrar les eleccions per escollir un nou rector o rectora els dies 27 i 28 d'octubre. En el cas que cap candidatura aconseguís la majoria absoluta -per sobre del 50% del vot ponderat-, les dues amb més percentatge anirien a una segona volta que, en aquest cas, s'organitzarien els dies 2 i 3 de novembre.

Aquest nou calendari ha reestructurat per anar a les urnes. Així, ha fixat que el 19 d'octubre es proclamaran les candidatures definitives i aquest mateix dia s'obrirà la campanya electoral, que acabarà el dia 28 del mateix mes.

Es manté la votació electrònica, que serà la primera vegada que es farà servir. Serà accessible des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil amb connexió a Internet, i és possible gràcies a una plataforma informàtica, comuna a totes les universitats públiques de Catalunya, que garanteix la seguretat i el anonimat dels votants.

La cita electoral de la UAB inicialment estava prevista el mes de maig, els dies 18 i 19, però a l'abril es va decidir ajornar a causa del coronavirus.

El sistema de votació 

L'elecció a aquest càrrec, el màxim representant institucional de la universitat durant quatre anys, s'escull per sufragi universal ponderat, dividit en quatre sectors: sector A, que és el 51%, i es tracta del professorat doctorat i amb vinculació permanent a la universitat; sector B, que és del 9%, la resta de personal acadèmic i investigador en formació que exerceix la docència; sector C, que és del 30%, els estudiants de grau i postgrau i el D, que és del 10%, és plantilla administrativa.


​​
​​
​​