Cs reclama la creació d'un fons de mig milió d'euros per ajudar comerciants, autònoms i petites empreses

El portaveu dels taronja assegura que no es pot esperar a l'aprovació del pla de xoc

Unes taules d'una terrassa d'un bar de Sabadell
Unes taules d'una terrassa d'un bar de Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
13 de juny del 2020
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha demanat a l'Ajuntament de Sabadell que creï un fons de mig milió d'euros a interés 0% que vagi destinat als comerciants, autònoms i petites empreses que a causa de la pandèmia s'hagin vist obligats a "tancar la persiana" del seu negoci durant diverses setmanes. 

Hernández ha afirmat que aquestes persones no poden esperar "a l'aprovació del pla de xoc previst per a finals de juliol per oferir aquesta concessió d'ajuda directa" i ha remarcat la importància i la necessitat "immediata" d'autònoms i comerciants.   
 
A més, ha assenyalat que aquestes persones no se les pot "obligar" a recórrer a "crèdits ICO que per a petites quantitats no compensa pels interessos" i, per això, ha qualificat "d'imprescindible" que el consistori ofereixi aquesta línia.  
 
Hernández ha recalcat que aquesta ajuda de mig milió d'euros és "una primera línia" i que, en el cas que tingués èxit, "caldrà augmentar-la, i ha de ser independent i complementària a les ajudes" que puguin venir des de l'Estat i Catalunya.


​​
​​
​​