El Suprem manté els sis mesos de presó per al raper Elgio per enaltiment del terrorisme

Un dels cinc magistrats ha emès un vot particular contrària a la sentència

El cantant en la concentració de suport als detinguts el 23-S
El cantant en la concentració de suport als detinguts el 23-S | Juanma Peláez
25 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:58h
La Sala II del Tribunal Suprem ha confirmat els sis mesos de presó per al raper sabadellenc Elgio per enaltiment del terrorisme per les lletres d'algunes cançons quan formava part de La Insurgencia. D'aquesta manera, es manté la pena imposada per la Sala d'Apel·lació de l'Audiència Nacional -també vuit anys d'inhabilitació i 1.200 euros de multa- i que inicialment havia fixat en dos anys i un dia de presó.

L'alt tribunal ha precisat que la sentència és per "enaltir als GRAPO i als seus integrants". Ha determinat que es tracta "d'una difusió de missatges que justifiquen la violència i expressen simpatia davant l'eliminació física del dissident, incitant la violència mitjançant el record de persones relacionades amb activitats terroristes". 

Un dels cinc magistrats de la resolució, Andrés Palomo, ha emès un vot particular discrepant en considerar que "no ha quedat justificat que s'hagi produït una efectiva incitació a la comissió d'actes terroristes, encara que hagi estat de manera indirecta".

L'artista ja va avisar, quan es va conèixer l'última resolució judicial, el setembre de 2018, que "no pararia" fins aconseguir l'absolució, a la vegada que va garantir que seguiria fent cançons. 

Difusió del cas

Elgio ha passejat el seu cas arreu i ha rebut suports de tota mena, i de tots els àmbits. A més ha participat en diversos actes, com l'enregistrament del videoclip Los borbones son unos ladrones, va participar a la campanya Demà pots ser tu i el Concert per la Llibertat d'Expressió, entre molts d'altres.