L'Ajuntament garanteix que continua denegat el fraccionament del deute d'Smatsa

L'empresa demana un fraccionament, que la llei contempla, i està abonant 60.000 euros des de març

Un camió de Smatsa recollint la brossa
Un camió de Smatsa recollint la brossa | Juanma Peláez
10 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:59h
L'Ajuntament de Sabadell segueix denegant els avals que va presentar la concessionària de la neteja viària i recollida de residus Smatsa, per fraccionar el deute, cosa que fa no hagi canviat "res", respecte al gener, quan també es va tombar, tal com han assenyalat fonts municipals. 

Les mateixes fonts han precisat que des de principis de 2020 es va posar en marxa el període voluntari perquè es fes el pagament, però amb l'activació de l'estat d'alarma es va allargar fins al 30 de maig. L'empresa va sol·licitar la dispensa de constitució de garanties -un mecanisme legal que permet ajornar o fraccionar els pagaments que es trobin en període voluntari per una situació económica que ho impedeixi de forma transitòria-.

Així, i després que la concessionària presentés la documentació requerida, en el decret del 29 de maig, que han denunciat ERC i la Crida per Sabadell, s'ha atorgat el fraccionament del deute, "incloent interessos de demora i de demora suspensius". En aquest sentit, Smatsa, des del passat mes de març, ha abonat 60.000 euros mensuals.