Sabadell destina més de 400.000 euros per ajudar als casals d'estiu de la ciutat

L'objectiu és facilitar la tasca del teixit associatiu i promoure l'accés igualitari a les activitats

Les subvencions al lleure educatiu pugen un 136%
Les subvencions al lleure educatiu pugen un 136% | Sílvia Martí
NacióSabadell
08 de juny del 2020
Actualitzat el 09 de juny a la 13:56h
L'Ajuntament de Sabadell destinarà un total de 414.000 euros en subvencions i prestacions als casals d'estiu de la ciutat per donar-los un cop de ma davant els efectes de l'emergència del coronavirus. L'objectiu és facilitar la tasca del teixit associatiu i de promoure l'accés igualitari a les activitats. 

En aquest marc, les prestacions d'urgència social per a la participació als casals es preveu destinar fins a 120.000 euros, un 50% més que l'any passat. Dins d'aquest àmbit també s'inclouen els ajuts destinats al programa Fem Vacances, que en col·laboració amb sis entitats de la ciutat- ANDI, AVAN, L'Estel, Grandalla, Obrir-se al Món i Viu-la- organitza activitats durant l'estiu per a persones amb discapacitat o dependència.

En aquest cas, l'aportació municipal, passarà de 99.000 a 134.000 euros per cobrir el sobrecost que han d'afrontar les famílies usuàries tenint en compte els especials condicionants derivats de l'actual situació. 

A més, a aquest suport cal afegir els 30.000 euros que l’Ajuntament atorgarà en prestacions per a aquelles famílies en situació de dificultat que no puguin assumir la part de quota que els hi correspondria del Fem Vacances (no el sobrecost, sinó la quota ordinària). Així, en total es destinaran 164.000 euros a la participació en el Fem Vacances. 

Les subvencions al lleure educatiu pugen un 136%

També dins l'increment dels ajuts figuren les subvencions adreçades a les entitats de lleure educatiu que, degut a la situació sanitària, les entitats han hagut d'incorporar nous protocols establerts per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya que comporten la modificació de ràtios i un reforç en el nombre de monitors per garantir el compliment de les mesures dictaminades.

Per aquests motius, l'Ajuntament de Sabadell incrementa enguany en prop d'un 136% les subvencions a les entitats de lleure que organitzen casals. La partida d'ajuts passa de 55.000 a 130.000 euros per col·laborar en aquesta despesa excepcional. El consistori també està treballant per agilitzar l'autorització d'ús d'espais de les escoles públiques de primària i s'articularan mecanismes per prioritzar l'accés dels casals a les piscines municipals.

A hores d’ara es calcula que les entitats de lleure educatiu organitzaran 24 casals a diferents espais de la ciutat, distribuïts als diferents districtes. En total s’oferiran unes 3.000 places. Així mateix a les AMPA d’escoles públiques que organitzen casals d’estiu també se’ls cedeixen els espais de l’escola i se n’assumeix el cost de la neteja per part de l’Ajuntament.