Les piscines municipals reobriran a l'estiu amb entrada anticipada, torns i aforament reduït

El consistori calcula que reobriran les seves portes el 6 de juliol

La Bassa és la principal piscina municipal de Sabadell.
La Bassa és la principal piscina municipal de Sabadell. | Juanma Peláez
08 de juny del 2020
Actualitzat el 09 de juny a les 10:56h
Sabadell es prepara per obrir les piscines municipals per aquest estiu, incloent-hi la Bassa. L'objectiu és oferir a partir del mes de juliol oportunitats de lleure a l'aire lliure i gaudir de l'aigua en els mesos de més calor. Davant de l'amenaça del coronavirus però, els equipaments veuran reduïts el seu aforament i s'establiran dos torns per jornada. Una mesura que permetrà netejar i desinfectar les instal·lacions entre torn i torn i donar l'oportunitat a més persones de gaudir de les piscines. 

Així doncs, segons ha anunciat el consistori, la Bassa i les piscines municipals Olímpia, Campoamor i Cal Marcet obriran les seves portes previsiblement el 6 de juliol. En el cas de la Bassa, la temporada acabarà el 30 d'agost, mentre que Olímpia i Campoamor romandran obertes fins al 13 de setembre i Cal Marcet fins al dia 4 de setembre. Pel que fa a la piscina de Ca n'Oriac, es preveu que reobri uns dies més tard segons l'evolució de les obres de millora que s'estaven duent a terme i que es van haver d'interrompre a causa de l'estat d'alarma.

Enguany, i atesa l'actual situació sanitària, també s'han reduït els aforaments. La Bassa podrà acollir un màxim de 1.000 banyistes i les piscines, un màxim de 200 cadascuna. A més, les piscines tindran dos torns al dia: un de matí, de 9.30 h a 14 h, i un de tarda, de 15.30 a 20 h. Enguany però, per accedir caldrà comprar les entrades de manera anticipada. Cal tenir en compte que les entrades dels infants de 0 a 3 anys, tot i ser gratuïtes, també caldrà reservar-les.

Pel que fa als preus, varien segons l’equipament, si és festiu o cap de setmana i el grup d’edat, amb reduccions per a col·lectius com ara infants i joves menors de 15 anys, jubilats, pensionistes o persones amb discapacitat. En qualsevol cas, la proposta de preus, que es presentarà al Ple municipal, aposta per preus reduïts respecte d’altres anys. Tanmateix enguany, s’han eliminat els abonaments de temporada. 

Ajudes públiques
 
D’altra banda, i per afavorir l’accés de tots els infants i joves al lleure educatiu després del confinament, les subvencions i ajuts municipals relacionats amb aquest àmbit sumaran 414.000 euros i s’impulsaran altres mecanismes de suport a les entitats per a l’organització de casals. Així també, en el cas de les activitats de juliol dels centres oberts es garantirà un àpat diari mitjançant targetes moneder per a 340 nens i nenes i continuen els casals d’agost adreçats a infants i joves en situació desafavorida.