Demanen la pacificació de camins escolars i la prohibició d'accés als vehicles

El col·lectiu Camí Escolar Sabadell reivindica aprofitar el context actual

L'entrada a l'Escola Enric Casassas
L'entrada a l'Escola Enric Casassas | Juanma Peláez
NacióSabadell
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:29h
El col·lectiu camí Escolar Sabadell ha demanat que, abans que torni la canalla a les aules al setembre, es pacifiquin els accessos als centres i es prohibeixi el pas de vehicles, mitja hora abans i després de l’obertura i tancament. Amb excepcions, en aquest últim cas, per a veïns i tasques de servei.
 
Així mateix, han apuntat que es creïn “espais segurs per aparcar bicicletes i patinets”, ja sigui a dins de les instal·lacions o a la via pública, “substituint l’aparcament de cotxes”. “El disseny de carrers, la priorització d’un mitjà de transport sobre d’altres, influeix en quins mitjans de transport fan servir les famílies per arribar a l’escola” i contribueix a ser un camí “més llarg i perillós”.

 
També ha posat l’accent en l’entrada i recollida dels estudiants, i davant “la necessitat d’espai per les persones”, perquè “hi càpiga tothom”, la presència de turismes que “aparquen sobre les voreres i passos de vianants”, redueixen “més l’espai”.
 
Ha recordat a l’Ajuntament que té “sobre la taula” projectes per millorar aquest àmbit, “ara és el moment de repensar i adequar” aquests camins. Per exemple, ha indiciat que “encara està en procés de contractar un equip tècnic amb l’encàrrec de redactar i executar una memòria tècnica i manuals d’actuacions tàctiques pels entorns escolars”, també està “pendent” executar un projecte dels pressupostos participatius, Construint Ciutat 2019, i a la vegada, “l’obligació” de l’activitat professional a l’aire lliure durant la crisi sanitària.


​​
​​​
​​​​
​​​​​