coronavirus

Els usuaris dels trens, busos i metros podran ocupar tots els seus seients

Una mesura que entra en vigor a partir d'aquest dilluns

per NacióSabadell , 6 de juny de 2020 a les 13:07 |
Estació de Sabadell Centre | Georgina Albreda
Tots els seients dels autobusos, trens i metro es podran ocupar a partir de dilluns, segons es desprèn del BOE publicat aquest dissabte, que aixeca la restricció del 50% de la ocupació que estava vigent fins ara en alguns dels transports.

Així, ja no hi haurà limitacions en l'ocupació de gent asseguda, tot i que es demana que, quan el nombre de passatgers ho permeti, es procuri garantir la "màxima separació" entre persones. Pel que fa als transports públics amb espais per viatjar de peu, es manté l'obligació de garantir que només hi hagi dos persones per metre quadrat.



També s'especifica que l'ús de guants serà obligatori per al conductor i, en el cas que n'hi hagi, l'acompanyant, en motocicletes i ciclomotors d'ús compartit. El BOE admet com a guants vàlids els que habitualment utilitzen els motoristes com a protecció.


Pel que fa als taxis, podrà haver-hi dues persones per fila addicional, excepte en cas que siguin persones de la mateixa casa, quan n'hi podran viatjar tres per fila. En els vehicles en què només hi ha una fila de seients, com les cabines de camions o furgonetes, hi podran viatjar com a màxim dues persones, guardant "la màxima distància possible".





​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació