Homenatge a Sabadell al personal que s'ha jugat «la salut i la vida» per garantir el benestar de la població

Un centenar de persones es concentra a la plaça Doctor Robert

La concentració a la plaça Doctor Robert
La concentració a la plaça Doctor Robert | Albert Hernàndez
05 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:18h
L'estat d'alarma encara està vigent i el virus segueix propagant-se, no de la mateixa manera que fa dos mesos. Per això, ara, i després d'haver viscut uns moments durs, la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell ha volgut reconèixer la tasca de tots aquells que s'ha jugat "la salut i la vida", especialment el personal sanitari. 

Ho ha fet aquest divendres a la plaça Doctor Robert per recordar i agrair la feina "d'infermeres, metges, personal de neteja, treballadors dels supermercats, bombers, Protecció Civil, voluntaris i les xarxes d'ajudes", entre d'altres, tal com ha repassat el president de l'entitat, Manuel Navas. A la vegada, que ha exigit més recursos per a la sanitat pública i que així ha quedat palès durant els mesos de març i abril. 
 

Pancartes reivindicatives Foto: Albert Hernàndez

Tot el personal que ha ajudat en aquest període, present a l'acte Foto: Albert Hernàndez


Navas també ha carregat contra la gestió de les residències durant aquest període i ha advertit que l'escenari que s'obre de cara al futur ha de "replantejar la societat que volem", perquè "els rics no surtin més rics i els pobres, sortim més pobres". 

L'acte, amb prop d'un centenar de persones, algunes de les quals amb pancartes reivindicant una sanitat pública, també s'ha llegit un manifest en què s'ha posat l'accent en la manca de recursos a la comarca i s'ha recordat la necessitat de la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, al límit dels municipis entre Montcada, Cerdanyola i Ripollet.
 

Aplaudiments durant l'homenatge a la plaça Doctor Robert Foto: Albert Hernàndez


Aquest ha estat el darrer acte de la primera setmana de reivindicacions de la FAVS, en què el moviment veïnal s'ha passejat, i ho continuarà fent, pels CAP de la ciutat. 

Protesta paral·lela

No ha estat l'única protesta al voltant de l'edifici de l'Ajuntament. En paral·lel, a la plaça Sant Roc s'han aplegat una cinquantena de persones per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. 
 

L'altra protesta paral·lela Foto: Albert Hernàndez




​​
​​​
​​​​
​​​​​