Barberà obrirà les escoles bressol per acomiadar-se dels infants

Descarta la reobertura per no poder garantir el projecte educatiu i limitar-se a ser un servei d'acollida

Una escola bressol
Una escola bressol | Generalitat de Catalunya
NacióSabadell
05 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:20h
L'Ajuntament de Barberà del Vallès ha anunciat que dilluns vinent s'obriran les llars d'infants municipals únicament "per acomiadar-se dels infants i les seves famílies", una trobada que es farà amb cita prèvia. Així, l'activitat presencial del centre ja no serà fins al setembre, quan es reprengui el curs.

Aquesta obertura condicionada de les portes dels centres serà per recollir les pertinences de les criatures que es van quedar al centre el passat 12 de març, quan es va ordenar tancar-los, així com per lliurar l'informe corresponent de final de curs.

La decisió s'ha pres "posant sempre als nens al centre, responent a les seves necessitats i a la finalitat principal del cicle d'educació infantil" i després d'analitzar totes les mesures de seguretat requerides pel Departament d'Educació i les necessitats expressades per les famílies.

En aquest sentit, el consistori ha subratllat que les escoles bressol es reobriran al setembre per afrontar el curs 2020-2021 amb l'atenció presencial, ja que les exigències sanitàries actuals, "totalment necessàries per garantir la seguretat", ha puntualitzat, no permetran continuar amb els projectes educatius, "limitant-se a oferir un servei d'acollida per motius de conciliació familiar".

Els equips d'aquests centres municipals segueixen treballant en la reorganització dels espais, metodologies i materials i "repensant els projectes educatius per trobar un millor equilibri" entre el compliment de les mesures seguretat i prevenció i els objectius educatius, emocionals, d'acompanyament a les famílies, d'atenció socioeducativa i necessitats educatives especials, entre d'altres.


​​
​​​
​​​​
​​​​​