S'activen les obres de la ciutat aturades el mes de març per l'esclat de la pandèmia

Són treballs previstos d'acabar entre sis mesos i un any

Les obres a la Rambla Ibèria
Les obres a la Rambla Ibèria | Albert Hernàndez
NacióSabadell
04 de juny del 2020
La tornada a la "nova normalitat", el concepte que va encunyar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'està comprovant amb el pas dels dies a Sabadell. Una de les millors mostres són les obres, aquesta mateixa setmana s'han reprès quatre que s'havien quedat aturades amb l'esclat de l'estat d'alarma. 

Es tracten dels treballs de les voreres i el carril bici que s’estava fent a la rambla d’Ibèria, que van començar el febrer i tenien un termini d’execució de sis mesos. També al polígon de Can Roqueta, on es van iniciar el 2 de març i la previsió era de 12 mesos, amb la construcció de dues rotondes, la millora dels carrers principals i fer nous passos adaptats, entre d'altres.

L'altra gran intervenció que s'ha reprès ha estat la del carrer de l’Onyar, que es van engegar el març i tenien una previsió de sis mesos. L'objectiu és convertir aquest carrer del barri de Torre-romeu en un passeig arbrat, pavimentat a un sol nivell, que actuarà com un balcó sobre el riu Ripoll. 

Aquesta actuació comportarà una afectació al trànsit, a partir de dilluns vinent, en el sentit que es tallaran el carrer de l’Onyar i el camí de Torre-romeu durant aproximadament quatre mesos. Durant aquest temps, hi haurà pas alternatiu per als vianants i l’autobús passarà pels carrers del Flamicell i de Guadiana.

Finalment, l’actuació a la plaça de Lisboa, que va començar el 23 de setembre de 2019 i s’acabarà al final d’aquest any, un cop s’hi hagin pogut dur a terme les plantacions previstes. Permetrà unir els dos costats de la ronda d’Europa per mitjà de plataformes de connexió per a vianants i un petit bosc. 

A més, a partir de la setmana vinent es començaran a reprendre progressivament totes les altres obres que l’Ajuntament de Sabadell tenia començades i que havien quedat aturades.


​​
​​​
​​​​
​​​​​