La PAHC de Sabadell respon a la reactivació dels desnonaments: «Per una nova normalitat sense desnonaments»

La plataforma recorda que la pandèmia ha demostrat que si hi ha voluntat es poden aturar

Les persones concentrades a les portes dels jutjats
Les persones concentrades a les portes dels jutjats | Albert Hernàndez
04 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:24h
A partir d'aquest dijous, els jutjats ja poden desnonar a causa de l'aixecament de la suspensió de terminis processals. La PAHC de Sabadell ha respost el que suposa aquesta amenaça per a moltes famílies i s'ha concentrat a les portes de l'edifici judicial. Una trentena de persones, amb mascareta i respectant la distància social, s'hi han aplegat amb diferents lemes com "Per una nova normalitat sense desnonaments".

Així com, "Aturem la corba dels desnonaments" i "Per una justícia que garanteixi el dret a un habitatge digne", entre d'altres. La plataforma ha carregat contra l'aprovació d'aquesta reactivació i afegint la problemàtica que s'ha habilitat el mes d'agost, cosa que no era habitual en l'àmbit judicial. 
 

La concentració just davant dels jutjats de Sabadell Foto: Albert Hernàndez


Ha qualificat "d'escàndol" que es permeti en plena pandèmia i amb el risc que suposa, "no només pel dret a l'habitatge, també per a la salut pública". El moviment ha apuntat que la crisi del coronavirus ha demostrat que "si es vol, es poden suspendre els desnonaments". La PAHC ha recordat les paraules de la relatora de l'ONU en aquesta matèria, Leilani Farha, "l'habitatge és la primera línia de defensa davant el brot de la Covid-19". 

Ha demanat que se sol·liciti la moratòria de sis mesos en desnonaments de lloguer i vulnerabilitat de la Covid-19 i aturar tots aquells que no tingui alternativa habitacional. 


​​
​​​
​​​​
​​​​​