coronavirus

L'atur a Sabadell creix un 5,6% durant el mes de maig

Pel que fa a Catalunya, les xifres totals de persones aturades continuen augmentant cada mes

per LaTorre , 4 de juny de 2020 a les 08:30 |
Les xifres d'atur a la comarca continuen creixent sense aturador | Adrià Costa
La pandèmia del coronavirus està causant estralls en el marc econòmic del conjunt del país. Cada mes, els números continuen creixent i a Catalunya ja s'ha registrat un augment de més del 30% en la xifra de persones aturades respecte a l'any passat, segons les dades recollides per l'Observatori de Treball i Model Productiu. 

A Sabadell, el nombre de persones registrades a l'atur actualment és de 15.253 persones, per darrere de Terrassa. Un total que s'ha vist incrementat durant el mes de maig amb 812, la pujada més gran del Vallès, gairebé el doble que a la ciutat egarenca. Això suposa un creixement d'un 5,6% respecte a l'abril d'enguany. En nombres absoluts, en comparació a les dades del 2019, l'atur s'ha vist augmentat a la ciutat vallesana en 3.083 persones (+25,3%). L'increment de l'atur a la resta de ciutats de la comarca és similar: Terrassa (+2,7%), Sant Cugat (+4,6%) i Rubí (+3,8%).


Pel que fa al conjunt de la comarca, al Vallès Occidental hi ha actualment un total de 61.536 persones registrades a les llistes de l'atur. Una xifra que s'ha vist incrementada durant el mes de maig en 2.388 treballadors; el que suposa un creixement relatiu d'un 4% en el darrer mes. En comparació a l'any passat, la variació anual de persones aturades ha augmentat en un 26% amb 12.700 més respecte a les dades recollides a finals de 2019. 
 

Les xifres d'atur a cada municipi del Vallès Occidental Foto: Observatori de Treball i Model Productiu


​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació