coronavirus

Fiscalia segueix investigant cinc residències de l'àrea de Sabadell

També continuen els dos procediments judicials

per NacióSabadell , 4 de juny de 2020 a les 10:00 |
La Fiscalia manté la investigació sobre la gestió de cinc residències de l'àrea de Sabadell, amb data de l'1 de juny, engegada pel ministeri públic i conservant així el mateix nombre que fa gairebé quatre setmanes, quan va passar de quatre a cinc

A més també continuen els procediments judicials, segueixen oberts els tres dels que ja tenia constància. Dos es mantenen oberts als jutjats de Sabadell, un per desatenció i falta de tractament, i un altre als de Cerdanyola del Vallès, pels presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors.


La fiscalia té obertes 32 diligències penals a Catalunya per la gestió de la Covid-19 en residències. La majoria ho són per investigar residències, però també responen a denúncies presentades per familiars de diferents centres, per una agrupació d'afectats o arran d'una comunicació rebuda per part de l'Agrupació Professional Catalana de Directors de Centres i Serveis d'Atenció a la Dependència.

En l'àmbit civil, el ministeri públic fa el seguiment de gairebé vuitanta centres, però en les últimes dues setmanes se n'han arxivat sis en constatar que no hi ha cap resident en situació de desemparament. A tot l'Estat es mantenen obertes 171 diligències en l'àmbit penal en relació a residències, i 190 en l'àmbit civil per a fer el seguiment en l'àmbit de la protecció de les persones usuàries.


​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació