El ple s'emplaça «arremangar-se» i «transformar» la mobilitat de Sabadell

Es dona llum verda a rescatar la Taula de Mobilitat perquè, entre d'altres coses, determini mesures urgents en un mes i mig

Les pintades de bicicletes a la via pública
Les pintades de bicicletes a la via pública | Juanma Peláez
02 de juny del 2020
Actualitzat el 03 de juny a la 13:21h
El ple municipal de Sabadell, corresponent al mes de juny, celebrat aquest dimarts de forma telemàtica, ha donat llum verda de forma unànime per "arremangar-se" i es “transformi” la mobilitat a la ciutat, aprofitant els efectes del confinament de la població. I això es farà “reactivant” la Taula de Mobilitat, ha afirmat el regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant.
 
Serracant, que juntament amb ERC, han presentat la moció, ha explicat que aquest òrgan és “necessari” per, d’acord amb les entitats corresponents, “impulsar actuacions immediates i estructurals” i ha precisat que les urgents es facin en un mes i mig, cosa que ha considerat viable que sigui possible.

 
El republicà Santi Valls ha posat èmfasi en aprofitar la situació derivada pel coronavirus “per implementar el que la ciutadania ens demana” i “aposar per un canvi decidit. Posem-nos-hi ja. És el moment”. I ha recordat que “ens trobem també en una crisi climàtica”.
 
La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha puntualitzat que la Taula de Mobilitat és “un òrgan consultiu i potser va més enllà de les seves funcions” la voluntat que suggereix la moció i ha recordat que s’ha convocat set vegades en 11 anys. Ha posat vi a l’aigua a la proposta: “Senyor Serracant, ha demanat franquesa. Ho seré. Sap que amb un mes i mig no es farà”.

En aquesta línia, s’ha manifestat la regidora de Desenvolupament Urbà i de Transició Energètica, Mar Molina, “els temps de l’administració no són els mateixos que els de la resta d’éssers humans” i ha recriminat que reclamin la convocatòria d'aquesta Taula, “quan vostès la van convocar dues vegades” en el seu mandat. També crític amb els tempos s’ha expressat el regidor de Cs, José Luis Fernández, que ha interpel·lat el govern municipal per “conèixer la política” que té a la seva agenda en matèria de mobilitat. 


​​
​​​
​​​​
​​​​​