Dues passarel·les sobre el riu Ripoll es rehabilitaran i passaran a ser de titularitat municipal

El cost de la intervenció l'assumirà l'Agència Catalana de l'Aigua

Una de les passarel·les sobre el riu Ripoll
Una de les passarel·les sobre el riu Ripoll | Google Maps
NacióSabadell
02 de juny del 2020
Les passarel·les de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet que travessen el riu Ripoll es rehabilitaran i, un cop estigui enllestit, passaran a ser de titularitat municipal. Així ho han acordat l'Ajuntament de Sabadell i l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya (ACA), que assumirà la redacció del projecte de diagnosi i la posterior rehabilitació.

Ho plasmaran d'aquesta manera en un conveni que substituirà el que es va aprovar el març de 2019 i que anirà al ple ordinari de juny, que se celebra aquest dimarts, perquè doni llum verda. 

El projecte ha de permetre verificar el càlcul estructural de les passarel·les de Cal Grau i del Molí d'en Fontanet i definir les actuacions necessàries per garantir-ne l’estabilitat, amb l’objectiu d’evitar riscos per a les persones. Per això, s'han tancat els accessos de les passarel·les i s’han senyalitzat camins alternatius. 

Ambdós ponts els va construir la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental, després dels aiguats esdevinguts l’any 1962 i en el marc de les obres d’endegament del riu Ripoll.

Presenten patologies diverses, com ara danys per la carbonatació de les estructures de formigó; oxidació de les armadures; insuficiències en els tensors, que no poden garantir l’estabilitat òptima de l’estructura de les instal·lacions, i les baranes no acompleixen la normativa vigent de seguretat en l’espai públic.