GRÀFICS Gairebé un miler de denúncies al maig per incomplir l'estat d'alarma i ja se n'acumulen 2.800

Es rebaixa considerablement la mitjana de sancions

Un cotxe policial al Passeig
Un cotxe policial al Passeig | Albert Hernàndez
02 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:59h
El progressiu desconfinament de la població, començant amb la sortida de la canalla i la de la resta de la població per franges horàries, desembocant amb la implantació de les fases per regions sanitàries al llarg de maig, s'està traduint en una reducció de les sancions. La Policia Municipal de Sabadell n'ha interposat 976 al maig, 168 menys que el mes anterior.

En total, de des l'activació de l'estat d'alarma, el passat 14 de març, se n'han registrat 2.799. Les dades d'aquest cinquè mes de l'any fan que d'una mitjana de 38 multes diàries a l'abril s'hagi passat a una mica més de 31.  
 
 
La darrera setmana se n'han concentrat 65, un nombre que al maig pràcticament es van donar en una mateixa jornada, com el dia 2, amb 69, o els dies 3 i 9, amb 63. I és que fa justament una setmana, la Policia només va interposar una sanció, fet inèdit en tot l'estat d'alarma.

Unes xifres que contrasten amb la densitat de denúncies dels primers 11 dies del mes, quan es va permetre la sortida per fer esport a l'aire lliure i el fet que s'encadenessin dos caps de setmana llargs, el festiu del Primer de Maig -130- i la Salut -154-.

El nombre més elevat, al març

En relació al març, en els 18 dies d'aquesta situació excepcional, es van acumular 647 multes, cosa que va deixar una mitjana de 36 sancions diàries. Tot i ser, després de maig, el període amb una dada més baixa, és, fins al moment, el mes amb el major nombre, els dies 22 i 21, amb 87 i 79, respectivament.
 
 
El segueix abril amb 72 i 70, els dies 11 i 10, respectivament. Precisament, durant aquest mes es van assolir la meitat de les notificacions policials, va ser el dia de Sant Jordi.