L'antiga fàbrica Germans Camps conservarà la façana original on s'hi construiran 120 habitatges

D'aquest més de centenar de pisos, 36 seran d'HPO

L'actual edifici de l'antiga fàbrica Germans Camps
L'actual edifici de l'antiga fàbrica Germans Camps | Google Maps
NacióSabadell
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:00h
L'antiga fàbrica Germans Camps, situada a la carretera de Terrassa, a l'altura de la carretera de Molins de Rei, a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Can Feu-Gràcia, conservarà la façana de cara a la construcció de 120 habitatges, així com del despatx. 

I serà possible, gràcies a un acord entre l'Ajuntament de Sabadell i la propietat per fer una modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació (PGMO) per conservar aquest conjunt arquitectònic, a la vegada que es permet construir el bloc de pisos i s'urbanitza l'illa. 

L’àmbit d’actuació, de 6.700 metres quadrats, afecta part de l’illa delimitada per la carretera de Terrassa, la carretera de Molins de Rei i el carrer de Sant Jordi. El projecte preveu la construcció de 120 habitatges, dels quals 36 seran Habitatge de Protecció Oficial (HPO), mantenint la façana de la fàbrica, que ocupa la cantonada entre la carretera de Terrassa i la carretera de Molins de Rei. 

En relació a la urbanització de l'àrea es traduirà amb la millora de la connectivitat de vianants amb l’entorn, especialment amb l’estació de FGC, amb un pas pel mig de la nau industrial. La planta baixa del nou edifici es destinarà a finalitats comercials. Tot plegat, es portarà aquest dimarts a ple per a la seva aprovació inicial.
 
LA FÀBRICA 

La fàbrica Camps Germans, Successor està catalogada al Pla Especial de Protecció de Béns Arqueològics, Mediambientals i arquitectònics de Sabadell. 

És tracta d’un conjunt fabril, construït a principis del segle XX format per diverses naus ubicades entorn d’un pati, de crugia paral·lela a la carretera de Molins de Rei, i dues naus amb façana al carrer de Sant Jordi cobertes amb dent de serra i unides per un cos a l’interior de l’illa.

L’accés principal es fa a través de la façana de la carretera de Terrassa, al costat destinat a despatx que ocupa la cantonada amb la carretera de Molins de Rei. Aquest despatx és obra de l’arquitecte Joaquim Manich i va ser construït l’any 1924. Les dues naus que donen als carrer de Sant Jordi són de l’arquitecte Josep Firmat i van ser construïdes el 1940.