Una trentena de persones homenatgen el personal sanitari i demanen més recursos a les portes del CAP Ca n'Oriac

És la primera de les accions impulsades des de la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS)

La concentració a les portes del CAP Ca n'Oriac
La concentració a les portes del CAP Ca n'Oriac | Juanma Peláez
NacióSabadell
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:43h
La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha engegat aquest dilluns la primera de la sèrie d'accions per tal d'homenatjar el personal sanitari dels centres d'atenció primària i reclamar més recursos per a la sanitat pública. Ho han fet a les portes del CAP Ca n'Oriac, on s'han aplegat al voltant d'una trentena de persones.

L'entitat ha denunciat "la insuficiència de finançament" i ho ha justificat amb dades, que "des del 2010 s'han retallat 6.000 milions d'euros", sent Catalunya "després de Madrid, el que ha privatitzat més el sistema. El 56% de llits ho són". Ha contraposat aquestes xifres amb el paper "clau" de l'assistència primària durant la pandèmia, "diagnosticant casos, controlant-los i informant". 

Per això, ha reclamat una major inversió que "arribi fins al 25% del pressupost". A la vegada, que també ha recordat de la necessitat de la construcció de l'Hospital Ernest Lluch "lligat al Taulí", que sigui de referència al Vallès Occidental sud-est.
 

Lemes a favor d'una sanitat pública de qualitat Foto: Juanma Peláez

La protesta respectant les distàncies Foto: Juanma Peláez


També ha posat l'accent en les residències exigint la construcció de la que fa anys s'espera al sud de Sabadell i que es faci "una auditoria i intervenció de les que suposin una amenaça" per tenir usuaris amb la Covid-19 i impulsar una "xarxa pública i de gestió de centres de dia com a resposta al desastre de les residències".   

Juny de mobilitzacions 

A més del CAP Ca n’Oriac, també s'ha replicat la concentració al del Nord. Aquest dimecres es farà o bé a l’Hospital Taulí o al CAP Torre-romeu, encara està per concretar. La primera setmana de protestes es tancarà divendres amb una cita matinal a Sant Fèlix i un reconeixement a la plaça Doctor Robert.
 

El president de la FAVS, Manuel Navas, llegint el manifest Foto: Juanma Peláez

La concentració al CAP Ca n'Oriac Foto: Juanma Peláez


L'activitat seguirà fins al dia 22 d'aquest mes, quan acabarà al CAP Torre-romeu, després de passejar per tots els CAP de la ciutat.