GRÀFICS 142 pacients menys i 29 morts: així tanca maig el Taulí

Només queden nou persones a l'UCI

Treballadors del SEM
Treballadors del SEM | Martí Albesa
31 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:26h
L'Hospital Parc Taulí ha consolidat la tònica engegada a l'abril, reduint la presència de malalts per la Covid-19. El nombre ha estat menor i, per tant, proporcionalment també, d'una reducció de gairebé a un 35% s'ha passat a una mica més d'un 20%. Així, en aquest cinquè mes de l'any, amb dades del mateix hosptial fins al dia 28, ha rebaixat 142 ingressats i ha registrat 29 defuncions. 

A diferència dels dos mesos anteriors, cada dia hi ha hagut menys usuaris al Taulí amb coronavirus que el dia anterior. I el que el passat 10 d'abril era inèdit, disminució de pacients a planta, a l'UCI i en aquest cas l'Hotel Verdi ja no hi apareix, perquè el 2 de maig va marxar l'últim ingressat, ara ha estat el més comú.   

A planta en queden 31 i a l'UCI nou, quan al principi de mes eren 153 i 29, respectivament. Unes xifres que són molt millors que amb l'esclat de la pandèmia al centre hospitalari, quan es van disparar els casos. 

Una altra de les dades que evidencien la rebaixa de la pressió han estat les morts. Al maig n'hi ha hagut 29, quan a l'abril se n'havien acumulat 170. Al llarg del mes no se n'han registrat d'un dia per l'altre, com a mínim, en sis dies. En total ja han perdut la vida 355 persones al Taulí.
 
 
Gairebé 1.500 altes 

Fins al 18 de maig, l'hospital ha donat d'alta -incloses les domiciliàries- a 1.433 pacients. En total 124 aquest mes. En aquest cas, i per estadística, ha estat en un grau menor, ja que a l'abril va experimentar una pujada exponencial, més d'un miler, és a dir, gairebé el 75% del total. 
 
 
 
 

*La reducció d'altes del 15 al 18 de maig és per, segons el Taulí, i després d'una revisió, un ajust a la base de dades*