JxS proposa canviar els eixos comercials per cívics i així arribar a tots els barris

La mesura suposaria triplicar els quilòmetres actuals i arribar fins 15

La sortida dels nens, després de sis setmanes
La sortida dels nens, després de sis setmanes
NacióSabadell
29 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:34h
La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha avançat aquest divendres la moció que durà al ple ordinari de juny, que tindrà lloc dimarts vinent. Ha proposat canviar els eixos comercials per cívics per tal “d’ampliar el seu radi d’influència” a tots els barris de la ciutat.

Ciuró ha plantejat “lligar” una sèrie de carrers com ara, Tres Creus, Sau, Sol i Padrís, la carretera de Prats i les rondes Ponent i de Collsalarca que s’enllaçarien amb els sis actuals eixos comercials. “Permetria relligar la ciutat”, ha manifestat i no ha considerat que suposi inicialment una gran despesa.
 

En groc, els actuals eixos comercials i en rosa les propostes d'eixos cívics Foto: JxS


En aquest sentit, ha apuntat a ampliar voreres “més accessibles”, millores urbanístiques i facilitar el transit en zones secundàries. Tot plegat, perquè existeixi “la convivència” entre vianants, bicicleta i el transport privat i públic.  

Una idea que ve motivada per la crisi sanitària, que determina una major distància social de la població, i donar impuls al comerç. La iniciativa planifica una crescuda de 9,6 quilòmetres més d’eixos arribant així a 15.