Concentració a tots els CAP de la ciutat, la protesta i solidaritat del moviment veïnal de Sabadell al juny

Pretenen denunciar al situació que viu la sanitat pública i també retre homenatge als professionals

Els dos minuts guardats a les portes del CAP Ca n'Oriac fa uns dies
Els dos minuts guardats a les portes del CAP Ca n'Oriac fa uns dies | Juanma Peláez
NacióSabadell
29 de maig del 2020
A partir d’aquest dilluns, la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) començarà un sèrie de mobilitzacions al llarg de juny. S’aplegarà davant els CAP de la ciutat. L’objectiu és, d’una banda, denunciar la situació de “deteriorament” que viu la sanitat pública, que, com ha assenyalat, ha quedat evident amb la pandèmia i, de l’altra, mostrar solidaritat amb els professionals.  

La primera cita tindrà lloc a les portes del CAP Ca n’Oriac i Nord i continuarà el dia 3 o bé a l’Hospital Taulí o al CAP Torre-romeu. La primera setmana es tancarà divendres amb cita matinal a Sant Fèlix i un reconeixement a la plaça Doctor Robert.

La setmana següent, dilluns, a la Creu Alta i la Concòrdia, i dimecres, a Campoamor i la Creu de Barberà. La darrera s’engegarà, també dilluns, a Sol i Padrís i Rambla i dimecres a Gràcia i Els Merinals. Es posarà punt i final el dia 22 al CAP Torre-romeu.

La FAVS ha posat l’accent en el valor de la sanitat pública i al seu personal, “que ha posat en risc la seva salut i en alguns casos la vida”, mentre que la privada “s’ha limitat a cobrar 43.000 euros pel servei a pacients amb la Covid-19”- Ha recalcat que les retallades en aquest àmbit “s’ha fet per desprestigiar-la” i la ciutadania “s’apunti a mútues privades”.