El CCVOC demana a Nissan que compleixi el seu compromís amb la plantilla i aturi els tancaments

Sabadell insta les administracions catalana i espanyola a promoure "totes les accions necessàries"

NacióSabadell
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:51h
Protesta dels treballadors de Nissan a les portes de la fàbriques
Protesta dels treballadors de Nissan a les portes de la fàbriques | CCOO Nissan
El Consell Comarcal del Valles Occidental demana a Nissan que recuperi els compromisos amb la plantilla i eviti el tancament de les plantes de Montcada i Reixac, Barcelona i Sant Andreu de la Barca. En un comunicat, alerta que el cessament de l'activitat tindrà un impacte molt important en aquesta comarca, i es posa a disposició del consistori vallesà.

L'ens ha expressat el seu "suport i solidaritat" envers els treballadors. Així mateix, ha instat el Govern i l'executiu espanyol a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de la companyia. També ha demanat que s'emprenguin totes les accions necessàries per preservar aquesta activitat industrial. El Consell Comarcal ha refermat l'aposta per la reindustrialitzacio del territori incidint en la innovació i la recerca. Així mateix, ha encoratjant el sector automobilístic que prioritzi la mobilitat sostenible i el cotxe elèctric.

Sabadell interpel·la els governs espanyol i català

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell aprova una declaració institucional en què s'insta al Govern i al govern espanyol que promogui "totes les accions necessàries" per interpel·lar la direcció de la companyia nipona, així com l'organisme supramunicipal reclama que es compleixin amb els compromisos amb el personal.

També apunten a les dues administracions perquè preservin l’activitat industrial i "situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible convençuts que tenim capacitats en I+D+i", així com professionals i treballadors per mantenir "una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric".