Els Pallapupas tornen a l'Hospital de Terrassa

Després de nou setmanes, el grup de pallassos tornarà a actuar cada dimarts al centre

Pallapupas actuarà cada dimarts a l'Hospital de Terrassa
Pallapupas actuarà cada dimarts a l'Hospital de Terrassa | Arxiu
Redacció
28 de maig del 2020
Els Pallapupas, coneguts per provocar les rialles dels pacients dels hospitals catalans, tornen a l'Hospital de Terrassa després de més de dos mesos d'inactivitat durant la crisi del coronavirus. A partir del pròxim dimarts, aquest grup de pallassos tornaran a aportar el seu granet de sorra per a aixecar els ànims dels pacients del centre; colze amb colze amb el personal sanitari i adaptant els protocols d’intervenció a la nova normativa de seguretat.

Malgrat solen actuar a totes les àrees de l'hospital, començaran per la planta de pediatria, i esperen extendre l'activitat a la resta de plantes progressivament per acabar actuant davant de tot tipus de pacients. Dies abans de tornar a l'Hospital de Terrassa, on actuaran cada dimarts a la tarda, el grup ja s'havia reincorporat a l'Hospital del Mar i a l'Hospital de Sant Pau, on van intervenir en espais comuns i per al personal sanitari.

Des de l'Entitat remarquen que han sigut els primers pallassos d'hospital de tot l'Estat en tornar als centres. Això ha sigut possible, expliquen, gràcies a "una estreta col·laboració amb el personal sanitari i al reconeixement que aquests donen a la tasca de l'entitat". En aquesta direcció apunten que a part de millorar la salut emocional dels pacients, "aporten un anhelat parèntesi a setmanes de tensió extrema i esgotament".

La directora i fundadora de Pallapupas, Angie Rosales, assegura que des de l'entitat creuen que actualment "riure és més necessari que mai, i la pandèmia ha de servir per fe run veritable canvi cultural, on el riure i l'humor siguin un element imprescindible dins del sistema sanitari".

Sobre Pallapupas

Pallapupas és una organització sense ànim de lucre que va ser fundada l'any 2000 per la pròpia Rosales, amb l'objectiu de millorar l'estat emocional de pacients a través de l'humor, ajudant-los a créixer en l'adversitat que suposa un procés de malaltia. Es tracta d'una companyia integrada per una vintena d'actors professionals que treballen anualment de cara a uns 66.500 pacients d'edats variades de 14 hospitals catalans, entre els que es troben l'Hospital de Terrassa i el Parc Taulí de Sabadell.