L'agrupació andalusa los Ballesteros adapta la celebració de la Creu de Maig

L'entrada es limitarà a quatre persones que ho faran per torns

Imatge d'arxiu del pati de l'entitat decorat
Imatge d'arxiu del pati de l'entitat decorat | Juanma Peláez
NacióSabadell
28 de maig del 2020
Actualitzat el 29 de maig a les 14:44h
L'Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros ja s'està preparant per celebrar, aquest dissabte, la Festa de la Creu de Maig. Una celebració en què s'instal·la una creu llatina, tota vermella gràcies als més de 650 clavells que la composen, al pati a l'estil cordovès a la seu de l'entitat.

Una tradició que cada any acull més d'un centenar de persones, però que enguany, marcat per la pandèmia, haurà de limitar l'accés. Des de l'entitat s'està treballant per tenir-ho tot enllestit, però l'entrada es farà de quatre en quatre i per torns. 

Es té coneixement d'aquest costum des del segle XVIII però és molt possible que sigui molt més antiga, de temps pagans, quan al maig es cobria un tronc d'arbre amb flors vermelles. Coincideix amb la data teòrica en què Santa Elena, mare de l'emperador romà Constantí, va afirmar haver descobert a Jerusalem la creu original en què va ser crucificat Jesús de Natzaret.

Va ser el 3 de maig de l'any 326. L'habitual canvi de celebracions paganes per festes religioses va acabar convertint l'arbre cobert de flors en la Creu de Maig, molt celebrada a tota Llatinoamèrica i a Andalusia.